DIETGER DAMIAENS 5E IN EMX300 TE VALKENSWAARD

27/04/2015 18:51

Dit weekend had Dietger zijn eerste wedstijd van het Europees Kampioenschap te Valkenswaard, Nederland. Hij werd de eerste reeks 9e en de 2e reeks 6e waarmee hij in de eindstand knap 5e werd.

Voor de tijdstraining kon Dietger zaterdagochtend al vroeg uit bed. Om 7:10 stonden alle rijders van het EK300 klaar om te vertrekken. DD vond een goed ritme en kon zo een 10e tijd neerzetten waarmee hij naar een goed gevoel naar de eerste manche kon vertrekken.

Voor de eerste manche besloot Dietger om aan de binnenkant van de starthekjes zijn spoortje klaar te maken. Maar tijdens de start zelf kwam hij niet zo goed weg, waardoor hij rond een 15e plaats zijn reeks kon beginnen. Na de eerste ronde kwam DD al 9e door en kan hij nog een paar plaatsen goed maken maar toen ging het mis. Dietger kwam ten val doordat zijn motor wegsloeg vanachter. Hierdoor kon hij zijn inhaalrace verder zetten maar dan nu pas rond een 20ste plaats. Maar hij vocht terug en kon de eerste mache afsluiten op een mooie 9e plaats.

 In de 2e mache had Dietger een iets betere start en kwam terug al 9e door de eerste ronde. Maar tijdens de eerste 4 rondes vond DD zijn ritme niet echt en moest de rijders voor hem een beetje laten gaan. Na één derde van de 2e mache werd Dietger terug wakker en begon voor zijn plaats te vechten. Zo werd hij nog 6e en kwam zelfs niet ver van de 4e en 5e binnen.

Met een negende en zesde plaats werd Dietger in de eindstand 5e en staat nu ook 5e in het Europees Kampioenschap. Hij is best tevreden met deze uitslag en gaat nu trainen voor de 2e wedstijd van het EK te Talavera de la Reina in Spanje.

Contact