DIETGER DAMIAENS MAAKT STERKE START VAN HET SEIZOEN...

23/02/2015 19:29

Dietger Damiaens heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de eerste wedstrijd van het Spaans Kampioenschap te Malpartida de Caceres en het ging beter dan verwacht. DD werd in de eerste manche 11e en de 2e manche werden MX1 en MX2 samengevoegd en werd hij knap 11e in het totaal en 5e van zijn reeks. In de eindstand werd hij 5e.

Op zaterdag had Dietger al snel het juiste gevoel op het circuit in de handen. Het tempo werd rustig opgebouwd en gedurdende de sessie zette hij een aantal ronden aan en belandde zo op een 6e plaats. Hierbij begon DD ook met een goed gevoel aan een eerste manche.

Bij de start van de eerste manche kwam Dietger erg slecht weg waarbij hij kon beginnen aan zijn inhaalrace vanaf plaats 30. Inhalen was best niet zo gemakkelijk op dit smalle, éénlijnige circuit waardoor DD wat gespannen rondreed. Maar Dietger aarzelde niet en ging gelijk ten aanval waardoor hij nog als 11e of de finish kwam.

De 2e reeks was een superfinale samen met de MX1 waarbij telkens de 1e 20 van beide reeksen mochten deelnemen. Dietger kwam tijdens de 2e manche veel beter uit de start waardoor hij dadelijk in een goed ritme zat. DD kreeg de kans om samen met andere snelle rijders mee naar voren te rijden. Halverwege de manche hing hij 10e en 4e van zijn reeks. Dietger gaf niet op en probeerde nog wat druk op de rijder voor hem te zetten, maar helaas maaktte hij hierbij een fout waardoor hij zijn 10e plaatst moest afgeven. DD wist deze wedstrijd af te sluiten met een mooie 11e plaats en 5e in de MX2 klasse.

Met een elfde en vijfde plaats in de manches eindigde Dietger op een vijfde plaats in de eindstand. Dietger vind dit zelf een mooi resulaat en kon zichzelf geen betere start van het seizoen wensen. Deze week zal DD zijn laatste week trainen in Spanje en komt dan in het weekend terug om zijn trainingen verder te zetten. Over drie weken staat zijn volgende wedstrijd op het progamma in Gemert, Nederland.

Contact